Böjti zarándoklat

írta: hedervar.hu 2015/03/04
2015. március 28. szombat (Rossz idő esetén április 11. szombat)

Kedves érdeklődő!

 

2015. március 28-án böjti zarándoklatra indulunk Hédervárról a Peregrinus kápolnától és/vagy a Darnózseli Tsz-től.

INDULÁS:           Hédervár: 7.30

                               Darnózseli: 8.00 

 

ÚTVONAL:

Hédervár » Darnózseli tsz. » Nováki csatorna mellett a nováki földeken keresztül a Kimlét Máriakálnokkal összegkötő talajúton át Kimlére. Kimlén az iskola mellett befordulva, majd az 1. sz főúttal párhuzamos földúton haladva Lickópusztára, majd a lickói hídon vissza Hédervárra.

 

Ez kb. 24 km. Időben kb. 8 óra, de ez természetesen a gyaloglás intenzitásától is függ.

Ez az útvonal a térképen szépen kirajzolódik. (Gondolom, sokan ismerik is.)

Az út végik jelölve van (általában fákon vagy közlekedési táblák oszlopain) egy fehér alapon kék fésűskagylóval, vagy kék alapon sárga fésűskagylóval (főleg Kimlén).

 

TEREP:

kb. 2 km kerékpárút, kavicsos út, talajút, Kimlén járda majd talajút, deszka borítású híd, majd hédervárig talajút. (Gépjárművel  Lickópuszta egyes részei és a híd nem vagy nehezen járható.)

Ehhez kapcsolódóan ha már előtte napokban sok eső esett, hiába lesz szombaton jó idő, el kell halasztani a zarándoklatot, mert nagy lesz a sár. Erről interneten is tájékoztatunk majd (Facebook, honlapok).

 

Ez nem egy vezetett út lesz, ami azt jelenti, hogy kis baráti társaságok külön is indulhatnak és gyalogolhatnak olyan ütemben, ami nekik jólesik. Természetesen, aki nem társasággal vág neki a zarándoklatnak, az jöhet velem, vagy csatlakozhat valakihez.

Azok a csoportok, akik külön indulnak, kapnak egy térképet (lsd. lent) és egy szöveges útmutatót is.

Mindenki saját felelősségre induljon el!!!

 

Ami még fontos: ÉTEL és ITAL saját hátizsákból!!!

Vízvételi lehetőség: Hédervár és Kimle.

 

Javasolt öltözet: vastagtalpú, kényelmes cipő (bakancs), olyan, ami fogja a bokát. Réteges öltözködés. Pihenéshez pléd. Ha van, nordic walking bot (gyalogló bot).

 

Bővebb tájékoztatást a 20/589-5117-es telefonszámon adok (Sövegesné Salacz Rózsa).

Kérjük, hogy indulás előtt a részvételi szándékot jelezzétek a fenti telefonszámon, hogy induláskor elegendő térképpel rendelkezzünk.

 

Ez az út a Szent Jakab zarándkút, az El CAMINO magyar szakaszának alternatív Peregrinus útja. Hogy is van ez? Sokan hallottak a spanyolországi híres zarándokútról, a Caminóról. Magyarok lelkes csapata, aki már járt Spanyolországban, elhatározta, hogy Magyarországon is „kiépítenek” egy hasonló utat Budapestről a lébényi Szent Jakab templomig, és minden évben Szent Jakab napjára elszarándokolnak ide. (Ez 200 km és 8 nap, 2014-ben én is végigjártam).

A következő években az aktivisták kijelölték az utat Lébény » Kimle » Mosonmagyaróvár » Rajka vonalon egészen az ausztriai Wolfsthal-ig, ahol becsatlakozik az osztrák Caminóba, ahonnan Németországon, Franciaországon és Spanyolországon keresztül gyalogolva eljutunk  Santiago de Compostelába Szent Jakab sirjához (kb. 4000 km).

Ehhez Kimlénél becsatlakozik a Kimle » Hédervár » Máriakálnok alternatív Peregrinus út (Szilágyi Dani lobbizásának köszönhetően). Mi ezt járjuk végig egy kis csavarral.

 

Mindenkit szeretettel várunk a szomszéd falvakból is (vagy bárhonnan)!!!!

 

Sövegesné Salacz Rózsa

 

 

Megosztás

Közösség