Nagyapja nyomdokain társadalmi megbízatásban

írta: hedervar.hu 2014/11/10
Háromgyermekes édesanyaként, egyéni vállalkozása mellett vállalta a faluvezetést Szabóné Németh Ágnes. Szakmai tapasztalatát kamatoztatná polgármesterként.

Szabóné Németh Ágnes váltotta a polgármesteri székben a posztról távozó Juhász József korábbi elöljárót. Míg korábban úgy tűnt, négyen indulnak a faluvezetői tisztért, a választások előtt két jelölt visszalépett a most megválasztott Szabóné javára.

– Helyi értelmiségiek, akik változást szerettek volna, buzdítottak arra, hogy induljak jelöltként. Korábban ez kisgyermekes édesanyaként nem merült fel, de most, hogy már 8, 12 és 14 évesek lettek a gyerekek, vállaltam a megbízatást. Az egyéni vállalkozásomat – mezőgazdasági szaktanácsadással és pályázatírással foglalkozom – nem adom fel. A polgármesteri tisztséget társadalmi megbízatásban látom el – magyarázza a héderváriak új elöljárója, aki – mint mondja – nagyapja nyomdokaiba lép ezzel, aki korábban négy évtizedig irányította a községet.

– Hédervár a Szigetköz központja volt a rendszerváltás előtti és a grófi időkben, ennek visszaállításán kívánok dolgozni – osztotta meg elképzelését a fiatal polgármester, aki szakmai tudását is kamatoztatná a faluvezetésben.

Szabóné Németh Ágnes – Az együttműködést keresem.
Szabóné Németh Ágnes – Az együttműködést keresem.– Köztartozása nincs az önkormányzatnak, bevételeink nagy része a működésre elmegy, fejlesztésre már kevés jut. Úgy gondolom, hogy eddig a falu nem használta ki kellőképpen a pályázatok nyújtotta lehetőségeket – vélekedett a hédervári polgármester, akit a kastély és az azt körülölelő park sorsa is aggaszt.

– Fel kívánom venni személyesen a kapcsolatot a kastély tulajdonosával, ugyanis érdekel, hogy mi az elképzelésük ezzel a jelentős értékkel, és hogyan tudnánk együttműködni ezen a téren. Ugyanakkor a park állapota egyre romlik, itt gyors beavatkozás szükséges. Vállalnánk az üzembentartói feladatokat, a gyomos, gazos területek mielőbbi karbantartásra szorulnak. Ez lenne idén még az egyik legfontosabb feladatunk – tudatta Szabóné Németh Ágnes.

Megosztás

Közösség