Hédervári Hírforrás

írta: hedervar.hu 2015/08/25
Általános

 

 

Szervusztok!

 
Az új ciklusban megjelent már 3 Hédervári Hírforrás, így szeretném összefoglalni a tapasztalatokat, javaslatokat a következő időszakra nézve, várva egyben kritikátokat, észrevételeiteket javaslatotokat.
 
A következő testületi ülésen esetlg tárgyalhatnátok róla, "hivatalossá" téve a javasolt konstrukciót.
 
I. megjelenési idők:
Javaslat: évente 4 szám (ez elméletileg eddig is így volt, de korábban soha nem sikerült betartani... tavaly dec. óta elég jól haladunk, a tavalyi év végit és
ez évben az aktuális 2-őt már abszolváltunk...:)
Továbbiakban szerintem logikus lenne az alábbi időket betratani - márcsak a lapzárták végett is, hogy legyen egységes, és tudja mindenki, hogy mi a hátáridő, mi a feladta...:
1. szám: tavasz - megjelenés március 15. előtt (!), lapzárta március első hete
2. szám: nyár - megjelenés június vége, igazodva az iskolai év zárásához. lapzárta június közepén
3. szám: ősz - megjelenés szeptember végén, iskolakezdet után, de optimálisan már benne kellene lenni az októberi ünnepi programoknak, lapzárta szeptember közepén
4. szám: tél - évzáró kiadvány Hédervár naptárral, december eleji megjelenéssel, decemberi programokkal, lapzárta nov. közepe
 
II. szerkesztői feladatok
Az eddigi tapasztalatokat figyelembe véve javaslom egy konkrét szerkesztőbizottság megbízását - ez így alakult ki az elmúlt évben, de azért kérnék egy jóváhagyást, ha nincs ellenvetés, vagy más ötlet (de egyébként lelkesen várok kiegészítő javaslatot is)
Főszerkesztő: Nádasi László (amennyiben megfelel...)
Szerkesztőbizottság:
Polgármester - kötelezően minden számban beszámolóval a tevékenységéről a 3. oldalon
Jegyző - hivatali hírek, információk szerkesztése
Györkös István (Egyházközség, HTA): legtermékenyebb "szerzőnk", Istvánnak köszönehtően van a legtöbb anyag, a község legfontosabb társadalmi közegéből az Egyházközség és közösség környezetéből
Erdős Bertold (www.hedervar.hu szerkesztő): Bercinek köszönhetően friss a honlap, nála fut össze minden aktuális információ (már amit megküldtök neki:), és már a Kisalföldtben is dícséretet kapott az új hédervári honlap!
 
Ha van javaslatotok, bárki beintegrálható a munkába!
III. Forma
Komolynak szánt lap esetében javasolt a min. 16 oldalt tartani. Lehet 20 vagy 24 is, ha van elég anyag... 4-gyel oszthatónak kell lennie a nyomtatás miatt.
A 2015. évi 4., ünnepi, az Önk. egy éves munkáját "ünneplő" szám, ill attól kezdve, jó lenne, ha kicsit színesebb lehetne.
Volt már erről szó, tárgyaltunk év elején  a szerkesztővel... feleleveníthetnénk hivatalosan is...
Ági jó lenne, ha kérnél egy hivatalos, de baráti árajánlatot Radek úrtól az évi 4 szám/16-24 oldalra, ugyan nem luxus, de igényesebb, színesebb kivitelben, kicsit jobb minőségű papírra.
 
IV. Finaszírozás
- Eddig ugye alapvetően ingyen volt, de nem is jelent meg csak évente max. 2 szám... ezért mindenképpen meg kell keresni Radek urat, legalább egy tájékoztatással, hogy innentől azért már szeretnénk aktívabbak maradni és köszönetképpen egy üveg borral, hisz eddig lényegében egyedül ő finanszírozta...
- A Palatia részéről, a szerkesztő Mesics Róbert szokott benyújtani számlát a tördelésért, vele is egyeztetni kellene, hogy a jövőben mennyiért vállalja.
 
Javaslat: szeintem lenne értelme megpróbálni a Héderváron működ(get)ő vállalkozásokat megkeresni azzal, hopgy hirdetési felületet biztosítunk a HH-ban, nem túl nagy összegért.
Ehhez nyilván nyújtani is kell valamit. Pl. állandó megjelenést (4 szám), színvonalat (színesebb lap, min. 16 o.)
Próbaképpen az őszi (még jelenlegi formátumú) HH-ba "meghívhatnánk" hirdetni - INGYEN - a helyi vállalkozásokat...
Ha megkapom ez elérhetőségi listáját az adót is fiztető helyi vállalkozásoknak, ekkor megkeresek mindenkit az ajánlattal. Optimális esetben az ünnepi, már igényesebb számba fizető hirdetéseket is találhatnánk (melynek költségét a vállakozások elszámolhatják), finanszírozva  a jobb megjelenés költésgét.
 
Hosszabb távon nyilván a cél az "önfenntartó" (támogatott nyomdaköltség + tördelési díj = hirdetési bevételek) kiadvány lenne.
Még optimálisabb az lenne, ha találnánk külső hirdetőket (ebben szükség lenne mindneki kreativitására :)) is, pl. a mindenféle pályázatok kötelező marketingkötséégeit is ide csatornázhatnánk be és nem hagynánk elúszni...)
 
Csatolom az őszre tervezett szám "forgatókönyvét", amely már egyfajta alapként szolgálhatna szerkezetileg a jövőben is. Várom javaslataitokat, észrevételeiteket, kiegészítéseiteket is...
(Megtekinthető a dokumentum kezelőben. szerk.)
 
 
Ami érdekes lehetne most:
- beszámoló és bemutatkozás a KSE új szerelplőiről: csapat, edző, vezetés, csapatstruktúra, meccsek, időpontok...stb - ha hajlandó vagy Peti valakit kijelölni, aki ezt megírná;
- fotók, beszámolók a nyári programokról - ki melyiket érzi magának;
- újra elindítani az anyakönyvi rovatot, ami volt régebben... és jó volt: hédervári születések, halálozások, házasságkötések (HIVATAL feladata lenne, nem kell beleszakadni) hírei egy adott időszakban - most a 2015 első 8 hónapja lehetne aktuális... az óvári Mosonvármegyében pl. az újszülöttek fényképei is mindíg megjelennek - nyilván a szülő beleegyezésével... szerintem ez egy jó, közösségépítő gyakorlat, a védőnőnek ki lehet adni a feladatot.
Légy szíves ne habozzatok, ha van hiányérzetetek...:)
 
Nádasi László
 

 


 

Megosztás

Közösség