Körzeti erdőtervezés

írta: hedervar.hu 2015/06/17

Eredeti a dokumentumtárban!

 

Hírdetmény

körzeti erdőtervezés előzetes tárgyalásáról

A Vas Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 3136. -aiban és az erdőtervrendelet előkészítésének, és a körzeti erdőterv készítésének szabályairól szóló 11/2010, FM rendeletben foglaltak alapján az erdőgazdálkodás lehetőségeit és korlátait megalapozó körzeti erdőtervet készít a Győri erdőtervezési körzetre vonatkozóan.

A körzeti erdőterv előzetes tárgyalására 2015.07.21. 10:00 órától, a Győr, Corvin u. . alatti címen (KAEG Zrt. emeleti tárgyalója. A körzeti előzetes tárgyalásra a körzeti erdőtervezéssel érintett területek erdőgazdálkodói, a helyi önkormányzatok, és a részvételre jogosult, erdészeti vagy természetvédelmi célra alakult civil szervezetek bevonásával kerül sor.

A meghívottak a fenntartható erdőgazdálkodással, az erdei életközösséggel, továbbá az erdő természetvédelmi és közjóléti célú használatával, hasznosíthatóságával kapcsolatos, elektronikus vas-erdeszetnebih.gov.hu vagy postai úton 9701 Szombathely, Pf. 24. címre megküldött írásos javaslatokat, irányelveket tehetnek 2015.07.09.ig. Ilyen javaslatok lehetnek többek között a védelmi és közjóléti rendeltetésű erdők kezelésének szempontjai, vágásérettségi szakaszok, illetve a tarvágásra jelölhető faállomány típusok meghatározása, vagy a véghasználatra és erdőfelújításra vonatkozó szabályok, feltételek. A Főosztály azokat a javaslatokat veheti figyelembe a körzeti erdőtervezés során, amelyek nem ütköznek jogszabályba, továbbá nem akadályozzák a fenntartható erdőgazdálkodást.

Előzetes tárgyalás időpontja: 2015.07.21. 10:00 Előzetes tárgyalás helyszíne: Győr, Corvin u. .

Hirdetmény kifüggesztésének napja: 2015. 06. 17. , Hirdetmény levételének napja: 2015.07.22.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott nevében és megbízásából tisztelettel:

 Balogh Csaba

osztályvezető

Megosztás

Közösség