Erdei iskola

írta: hedervar.hu 2015/06/15

A 4-5.6. osztályosokkal erdei iskolában vettünk részt. Izgalmas és érdekes programok közül választhattunk. 

Megismerkedtünk a nemezelés technikájával, amely során szebbnél szebb labdák készültek. Az aranymosás rejtelmeibe Tálosi Brigi vezetett be bennünket. Aranyat, igaz nem találtunk, de erősen próbálkoztunk. Saját magunk tapasztalhattuk meg, hogy igaz a mondás: Nem mind arany, ami fénylik.

A gyalogtúra során bejártuk a "kerekerdőt", madarakat, növényeket "fedeztünk fel. a hosszú út porát fürdőzéssel mostuk le magunkról. A meleg időben jól esett megmártózni a Duna vizében. Az napot langalló sütéssel zártuk. A lányok hagymát és szalonnát szeleteltek, a fiúk lelkesen gyúrták a tésztát. A finom falatok hamar elkészültek és méghamarabb elfogytak.:)

Az ásvány-és a kőzetvizsgálat kavicspolírozással zárult. Nagyon szép és különleges köveket találtunk és türelmesen fényesre csiszoltuk. Az estét filmvetítés és Fűzfa Ambrus bűvészmutatványa zárta. Jó szívvel ajánljuk mindenkinek!

A kirándulás végén a "hab a tortán" természetesen az elmaradhatatlan kenutúra volt. A túra elején több csoport közelről is "megismerkedhetett" a nádas világával, volt akinek a háttal előrefelé evezés jobban ment, volt aki szlalomban tette meg a távot, de a kezdeti nehézségeket gyorsan leküzdöttük és a végén profi kenusok lettünk. Brigi a kenutúrán szó szerint "csőbe húzott" bennünket. Az akadályokat leküzdve épségben partot értünk!
Éhségünket szalonnasütéssel csillapítottuk. 

Köszönetet mondunk a szülőknek az utaztatásért és a rengeteg élelemért, amivel támogatták a gyerekek kirándulását! Köszönjük a dunaszigeti Pisztráng Kör munkatársainak az élménydús programokat! Nagyon jól éreztük magunkat, jövőre újra találkozunk!!

Megosztás

Közösség