Megszépült a falu

írta: hedervar.hu 2015/05/12

Az elmúlt hétvégén, május 9-én szombaton dolgos kezek munkálkodtak a hédervári parkokban. A helyi önkormányzat által szervezett faluszépítő akció keretében 100 m2-re való palántát ültettek ki közel 200 ezer forint értékben. Óriási lelkesedéssel és hatalmas aktivitással dolgoztak az óvodások, az iskolások és a civil szervezetek! A szívet-lelket melengető összefogás látványos eredménye a megszépült Hédervár.

Fontos szempont volt, hogy a falu felvirágosítása teljes mértékben helyi akció legyen, ezért maguk a virágok is hédervári vállalkozótól származnak. Köszönjük Danyi Evelinnek a palánták odaadó nevelését, ápolását, illetve az ültetés során nyújtott szakmai tanácsait! Igazán szép virágokban gyönyörködhetünk ezentúl. Jóleső érzés volt, hogy folyamatosan végigkísérte a munkálatokat, valóban a szívén viselte a virágjai sorsát. Jövőre is számítunk a segítségére.

A takarítási és ültetési munkálatok több helyszínen folytak. Minden csoport örökbe fogadott egy területet, elvállalta a folyamatos gondozását, rendben tartását. A locsolást a Tűzoltó Egyesület végzi majd.

A polgármesteri hivatal előtti tér gyerekzsivajtól volt hangos: itt az óvodások és az iskolások tevékenykedtek. Kiszedték a fertőzött sövényt, rendbe tették a Millenniumi emlékmű környékét, s ügyesen elrendezgették a virágokat.

 Ahogy az "előtte-utána" képeken is látszik, ráfért már a virágágyásokra a tavaszi nagytakarítás. 

 

 

A Parázsszög-teret a Polgárőrök csinosítgatták. Nekik is volt munkájuk bőven, látványosan megszépült ez a terület is.

 

 

 

 

 

 

A Nyugdíjas klub tagjai is serényen dolgoztak. Kezük nyomán újra virágba borult a Rozália-park, öröm lesz kiülni a padokra.

A Tűzoltó Egyesület tette rendbe a kápolna előtti parkot. Az elhervadt tulipánok helyén szépen mutatnak a friss palánták, s a Millenniumi kereszt környékét is szépen beültették.

 

 

A bolt melletti virágágyás is a Tűzoltó Egyesület keze nyomát dicséri. A további gondozást a boltosok végzik majd.

 

 

 

Köszönjük minden egyes résztvevőnek, aki feláldozta a szombat délelőttjét a falu érdekében, hogy ilyen hatalmas odaadással végezte a munkáját! Minden falulakó hálás lehet fáradozásukért!

Megosztás

Közösség