Testvértelepülések találkozója

írta: hedervar.hu 2012/07/10
Héderfája, Hédervár és Éberhard – együtt

Július 16–23. között Héderfáján testvértelepülések találkozójára kerül sor a Küküllőszéplaki Polgármesteri Hivatal, a Bordi András Általános Iskola és a Héderfájai Gazdakör szervezésében.

Uniós pályázatból nyert támogatással 105 magyarországi (Hédervár) és szlovákiai (Éberhard) gyereket, illetve kísérőiket látják vendégül a héderfájaiak. A három település kapcsolata az elmúlt években kezdődött, 2011-ben Héderváron találkoztak. Idén Héderfája ad helyet ennek a rendezvénynek. A magyarországi és szlovákiai vendégek a hét két napján, csütörtökön és vasárnap Héderfáján tartózkodnak, a többi napokon székelyföldi kiránduláson vesznek részt. Vasárnap falutalálkozóra kerül sor, amelynek szervezését a Héderfájai Református Egyházközség Lelkipásztori Hivatala vállalta magára, ugyanis jelentős ünnepélyt terveznek ekkorra. A százéves – hosszú jogi huzavona után visszanyert – kántortanítói lak felújítása alkalmából tartandó ünnepi hálaadó istentiszteleten vesznek részt a helybéli reformátusok és a vendégek, valamint az újraöntött harang avató ünnepségére is sor kerül. Igét hirdet Ft. Dr. Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke.
A Maros megyei Héderfájára való látogatásukkal egybekötve a magyarországi és szlovákiai vendégek felkeresik a marosvásárhelyi műemlék épületeket, kulturális intézményeket és az itteni szórakozóhelyeket, de ellátogatnak a jobbágytelki tájházba és falumúzeumba, Nyárádszeredára, Segesvárra, Fehéregyházára, Székelyudvarhelyre, kirándulnak a Bucsinon, Parajdon és Korondon is.

http://www.szekelyhon.ro/archivum/offline/cikk/124333/hederfaja-hedervar-es-eberhard-%E2%80%93-egyutt

 

Megosztás

Közösség