Közösen Hédervár értékeiért

írta: hedervar.hu 2015/04/07
Szeretnénk néhány szóban tájékoztatni Önöket az elmúlt időszak történéseiről

 

Látványosan folytatjuk a templom homlokzati felületének felújítását, kezdve az utólagos nedvesség elleni védelemmel.
Mint már az előző Hírforrásban közzétettük, a munkálatok meg kezdéséhez nagy segítséget nyújt az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által nyújtott 10 000 000 forintos támogatás.
A feladat elvégzéséhet a Győri Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivataltól érvényes építési engedéllyel rendelkezünk. Az engedély elektromos vízszigetelési eljárás kivitelezését hagyta jóvá .
Első lépcsőben szeretnénk véglegesen megoldatni a falak felnedvesedésének problémáját, mert ennek megoldása nélkül bármi nemű faljavítás esélytelenné válik.
Az elmúlt héten történt meg a só szennyezett vakolat eltávolítása .
Ez követően a maradék só kioldása következik a téglafalból az elkövetkezendő hetekben egy különleges eljárással , melyet az elektróda hálózat kiépítése követ.
Továbbra is fontosnak tartjuk a plébánia templom környezetének rendezését, szépítését hisz a legfontosabb községet érintő ünnepek, megemlékezések színhelye, kiinduló pontja a Plébánia-templom.

Januárban elkészült a Műemlékvédelmi hivataltól kapott engedélyek és ajánlás alapján a plébánia kerítés következő szakaszának helyreállítása.

Az utolsó tégláig visszaszedve épült újra az évszázados fal .
Az eredetiség visszaállítása nagyon fontos .
Továbbra is szívesen fogadunk évszámos vagy monogramos téglákat , ezeket utólag építenénk be.

A jelen fontos feladata , hogy az utánunk jövők , örököseink előtt ne kelljen szégyenkeznünk , és ők is méltán emlékezzenek előrelátásunkra , munkáinkra.

Megköszönve figyelmüket !

Egyházközség és az Alapítvány Vezetősége

Megosztás

Közösség